diaconie

Eenzaamheid

Tags: 

Bezoekgroep

Op verzoek van de parochie kerncommissie van de Sint-Antonius heeft het pastoraal team een aantal vrijwilligers gevonden die graag mensen een bezoekje willen brengen.

Mensen die graag bezoek willen, kunnen zich opgeven bij het secretariaat van Antoniushuis ‘De Vinder’. Bellen mag ook. Het telefoonnummer van het Antoniushuis is 0162 47 09 54.

‘De Vinder’ is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur.
Op dinsdagmiddag ook van 13.30 tot 16.00 uur.

Week tegen de Eenzaamheid - een terugblik -

Kloosternacht 2016

Tags: 

De drie kloosters van de Heilige Driehoek organiseren dit jaar weer een programma van zang, gesprek, ontmoeting, stilte en gebed voor jongeren van 16 – 35 jaar van 19.00 u. [4 mei] tot 7.00 u. [5 mei].

Zij bieden zo graag een inkijk in het klooster. Deelnemende kloosters zijn: Onze Lieve Vrouwe Abdij, Sint-Catharinadal en de Sint-Paulusabdij. Er wordt van klooster naar klooster getrokken.

Meer info: www.olvabdijoosterhout.nl.
Opgave: kloosternacht@gmail.com.

Open Op Zondag

Tags: 

Inloophuis ‘De Vinder’ gaat nog niet van start

Eerder is aan de parochiekerncommissie gemeld dat het voornemen bestaat om woensdag 2 september 2020 het Inloophuis weer open te stellen. Er is vanaf het moment van de sluiting van de Inloop op 11 maart 2020 regelmatig telefonisch contact geweest met de vrijwilligers onderling en met een aantal bezoekers.

Onderling beraad van de vrijwilligers heeft ertoe geleid dat op 2 september 2020 het Inloophuis nog niet van start gaat.

Algemeen

Tags: 

Wat is diaconie en hoe ziet de toekomst er uit.

Als we het over diaconie hebben weten de meesten wel wat er bedoeld wordt. Maar hoe je het zo kort mogelijk beschrijft is iets anders.
Vaak wordt onder diaconie verstaan:
Allerlei manieren waarop
- groepen christenen (waaronder parochies)
- zich solidariseren met mensen in nood
- of werken aan het oplossen van maatschappelijke problemen.

Abonneren op RSS - diaconie