actueel

Maatregelen Corona

Tags: 

Antoniushuis ‘De Vinder’ in coronatijd
Sinds maart 2020 is er echter door de parochiekerncommissieleden en vrijwilligers veel werk verzet in het Antoniushuis. We hebben geprobeerd het voor u op een rijtje gezet. Maar misschien zijn we iets vergeten.

* De dagkapel in de Sint-Antoniuskerk was en is nog steeds elke dag van 9.00 tot 16.00 uur open om een kaarsje of lichtje aan te steken. Veel mensen hebben hiervan gebruik gemaakt en maken er ook nu nog steeds gebruik van.

* Vanaf zondag 5 april waren in de dagkapel palmtakjes met een palmpasengroet verkrijgbaar.

Vieringen

Tags: 

De weekviering op de donderdag om 18.30 uur, in de kerkzaal van Antoniushuis ‘De Vinder’, komt op 1 en 8 oktober 2020 te vervallen. Dit in verband met de renovatie van ‘De Vinder’.

Donderdag 5 november
18.30 uur. Eucharistieviering met voorganger: C.Maas

Intenties: Bertha Kieboom e.e. Adrianus Priest, Harry de Valk, Ine Ditters, Greet Hörnemans e.v. Jan Kuppens, Wil van Eijl e.e. Annie van den Kieboom, Jaargetijde van Thomas v.d Kuijl e.e. Bep Fijneman, Ramon Breddels.

Kledingmarkt

Tags: 

Kledingmarkt in de kerk

Voor mensen met een smalle beurs is er gratis kleding beschikbaar in de [gesloten] Sint-Antoniuskerk. Op het altaarverhoog van de kerk, staan rekken met kleding opgesteld. Er is kleding in allerlei soorten en maten. Ook zijn er tafels met kinder- en babykleding. Alle kleding is door vrijwilligers van de Sint-Antoniuskern gesorteerd.

Overleden kinderen

Tags: 

Herdenkingsdienst voor alle overleden kinderen

De herdenkingsdienst die op maandag 2 november 2020 in de aula van Begraafplaats Leijsenakkers zou worden gehouden gaat dit jaar niet door. Door de aangescherpte coronamaatregelen is het niet mogelijk de herdenking voor de doodgeboren en vroeg overleden kinderen zoals gebruikelijk te laten plaatsvinden. Natuurlijk kan eenieder die dag persoonlijk een bloem komen neerleggen bij het monument voor de overleden kinderen.

Klein nieuws

Tags: 

Oktober 2020

Werkzaamheden klaar in ‘De Vinder’
‘De Vinder’ is weer helemaal op orde. De laatste werkzaamheden zijn uitgevoerd. Er ligt een nieuwe marmoleumvloer in het gebouw.
Daarna konden de dames die veel van poetsen houden al hun energie kwijt om het gebouw weer helemaal schoon te maken. Als de dames een ruimte hadden opgeleverd, konden de kasten weer binnengereden worden. Veel spullen die in de kerk stonden zijn weer terug in ‘De Vinder’. Zestig verhuisdozen zijn weer uitgepakt en alle spullen zijn op hun plaats gezet.

30 jaar Kerk op het Kruispunt

Tags: 

Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is hij

Het is ongemerkt voorbijgegaan. Er is geen ruchtbaarheid aan gegeven maar begin september was het de ‘verjaardag’ van het informatieblad van de Sint-Antonius van Padua ’t KruispunT. 30 jaar geleden, op 1 september 1990 verscheen het voor het eerst. En nu verschijnt het nog steeds om de vier weken.

Onze Lieve Vrouwe Abdij

Tags: 

Kloostermarkt Onze Lieve Vrouwe Abdij

De zusters van de O.L.V. Abdij gaan “kleiner” wonen en verbouwen. Daarom wordt veel opgeruimd zoals textiel, boeken, meubilair, religieuze attributen enz. Op zaterdag 3 oktober a.s. is ’s ochtends en ’s middags de laatste bezichtiging en verkoop.

Aanmelden:
Vanwege de coronamaatregelen is aanmelden verplicht: olvkloostermarkt@gmail.com. Vermeld het dagdeel. U krijgt bericht hoe laat u binnen mag.

Onderhoud De Vinder

Tags: 

Laatste deel renovatie Antoniushuis ‘De Vinder’
Na het stucwerk bleef er nog een grote klus over: het leggen van nieuw marmoleum. Dat betekende wel dat de hele Vinder leeggemaakt moest worden. Met veel man- en vrouwkracht is alles wat in ‘De Vinder’ staat overgebracht naar de kerk. Daar is ruimte genoeg. Tegelijkertijd hebben drie dames de muren van de vergaderkamers opnieuw geschilderd, zodat die er ook weer netjes uitzien.

Gerarduskalender 2021

Tags: 

De Gerarduskalender 2021 is weer verkrijgbaar

Vanaf dinsdag 1 september 2020 is de overbekende Gerarduskalender weer verkrijgbaar in Antoniushuis ‘De Vinder’ aan de Sint-Vincentiusstraat 113A te Oosterhout.

Gerarduskalenders zijn niet in de winkel verkrijgbaar. De kalender met gratis schild kost dit jaar € 7,95. Het schild van de kalender is ook weer aan beide kanten bedrukt.

Nieuwe vloerbedekking in ‘De Vinder’

Tags: 

De bisschop van Breda heeft toestemming gegeven om nieuwe vloerbedekking aan te brengen in Antoniushuis ‘De Vinder’. De huidige vloerbedekking ligt er vanaf het begin in. Dat is ruim twintig jaar. Het aanbrengen van de nieuwe vloerbedekking in alle ruimten kan hinder opleveren voor de gebruikers van die ruimte. Die zullen op tijd geïnformeerd worden over de werkzaamheden.

In de week van 14 september worden alle lokalen in Antonius ‘De Vinder’ ontruimd. Dat begint die maandagmorgen en na de viering van donderdagavond 17 september wordt de kerkzaal als laatste leeggehaald.

Pagina's

Abonneren op RSS - actueel