junimaand

Antoniusfeest 2024

Tags: 

Antoniusfeest 20 juni 2024

door Gerard Berende

De geur van versgebakken brood vulde de kerkruimte in De Vinder. Er waren kleine broodjes om te delen; grote broden voor de kloosters.

Een domper op het feest was het overlijden van een koorlid Jacqueline Peemen, jarenlang een trouw lid. Gelukkig waren er wel Antonianen die na een lange afwezigheid weer aanwezig konden zijn.

Overweging

Tags: 

Onderweg

De vakantietijd is de tijd bij uitstek van onderweg zijn. Hele volksstammen pakken hun koffer in, reizen af naar Schiphol om van daar verre vluchten te maken, of ze laden de tent in de auto, koppelen de caravan aan en zoeken het vertier wat dichterbij. En weer anderen bidden om goed weer: ze blijven gewoon thuis. Want onderweg zijn, daar hoef je niet altijd kilometers voor te maken.

Antoniusbrood

Tags: 

Oosterhouts Antoniusbrood gedoopt in wijn uit Musselkanaal

Tijdens de dienst op 16 en 17 juni 2007 is weer het Antoniusbrood uitgedeeld en wel op een hele speciale manier. Tijdens de communie heeft iedere kerkbezoekers, die ter communie ging, een stukje Antoniusbrood ontvangen. Het Antoniusbrood is gedompeld in de wijn van Musselkanaal. Na afloop kon iedereen weer Antoniusbroodjes meenemen om weg te geven.

Oosterhouts Antoniusbrood in Musselkanaal

Abonneren op RSS - junimaand