nieuws

Antoniuswinkeltje

Tags: 

In Antoniushuis ‘De Vinder’ staat bij binnenkomst in de hal een mooie vitrine met prachtige Antoniusvoorwerpen.

In de vitrine staat van elk één exemplaar. Deze kunt u bekijken en aan de desbetreffende gastvrouw kunt u zeggen wat u wilt kopen. Bij elk voorwerp staat een prijskaartje. De gastvrouw gaat in de voorraadkast uw Antoniusvoorwerp halen.

Het zijn prachtige herinneringen aan onze Antonius. Het zijn ook mooie cadeautjes om weg te geven.

Sinterklaas

Tags: 

Sinterklaasactie in ‘De Vinder’

Alhoewel het nog enkele weken duurt, zijn de vrijwilligers van de Antoniuskern al gestart met de voorbereidingen van het Sinterklaasfeest.
In samenwerking met betrokken instanties wordt een lijst opgesteld van kinderen, die een uitnodiging zullen krijgen om de bijeenkomst met de heiligman bij te wonen. Ook de ouders van de kinderen zullen worden uitgenodigd.

In de lectuurkast in de hal van Antoniushuis ‘De Vinder’ en in de dagkapel van de Antoniuskerk zijn opgaveformulieren te vinden.

Klein nieuws

Tags: 

Antoniushuis ‘De Vinder’ als stembureau

Op verzoek van burgemeester Marc Buijs zal ‘De Vinder, op 22 november a.s. dienen als stembureau voor de verkiezing van de Tweede Kamer. De vraag kwam omdat de stembureaus in de omgeving overbelast zijn.

Op die dag gaat het Inloophuis gewoon door, zij het in een andere ruimte.

Een lust voor het oog

Antoniuszangers

Tags: 

De Antoniuszangers in de aandacht

Elke maandagmiddag is er in de grote zaal van Antoniushuis ‘De Vinder’ een muzikaal gebeuren door De Antoniuszangers onder leiding van Theo Michielsen. Altijd ontspannen en gemoedelijk leert hij De Antoniuszangers liedjes tot in de puntjes ten gehore te laten brengen. Deze repetities zijn er om, in de donderdagvieringen tijdens de eucharistievieringen, de viering muzikaal te ondersteunen.

Kledingmarkt

Tags: 

Inleveren spullen voor de Kledingbeurs verandert

In de afgelopen periode is er een enorme hoeveelheid spullen naar Antoniushuis ‘De Vinder’ gebracht. Naast kleding en schoenen werd ook veel huisraad en speelgoed bezorgd. De meeste zolders in Oosterhout moeten nu wel opgeruimd zijn.
Omdat we zoveel voorraad hebben, beperken we ons alleen nog tot de inname van kleding omdat daar nog een grote behoefte aan is.

Die kunt u bezorgen in Antoniushuis ‘De Vinder’ op werkdagen van negen tot twaalf uur.

Monument voor de tijd

Tags: 

Vanaf september start een kunst- en cultuurproject over de sociaal maatschappelijke initiatieven in en rondom de Sint-Antoniuskerk. Hierbij worden verbindingen gelegd met de wijk en het verleden. We nodigen zoveel mogelijk vrijwilligers en bezoekers uit om met ons in gesprek te gaan over hun bijdrage, hun ervaring en/of motivaties om onderdeel te zijn van deze sociale gemeenschappen. Wat zijn jullie drijfveren? Wat zijn jullie verhalen? Wat zijn jullie ervaringen? De verhalen nemen we op (audio) én we willen graag een portret van jullie maken.

Onze Lieve Vrouwe Abdij

Tags: 

Stiltedagen in de Onze Lieve Vrouwe Abdij

Rond het feest van Jezus’ verheerlijking op de berg [6 augustus] zijn er in de O.L.V. Abdij dagen van veel stilte, een kleine programma en meditatie.

Aankomst op vrijdagmorgen 4 augustus. Vertrek op zondagmiddag 6 augustus. Richtprijs € 130,--.

Voor opgave of meer informatie: Zuster Hildegard 0162-455 079
gastenhuis@olvabdijoosterhout.nl
Website: www.olvabdijoosterhout.nl

Bezoek Burgemeester

Tags: 

Burgemeester Mark Buijs bracht bezoek aan Antoniushuis en Antoniuskerk

Op dinsdag 1 november jl. bracht burgemeester Mark Buijs, op uitnodiging van de parochiekerncommissie van de Sint-Antonius, een bezoek aan Antoniushuis De Vinder.

Ad Lips, voorzitter van de parochiekerncommissie, gaf een rondleiding in De Vinder. Ook de overige leden van de parochiekerncommissie waren aanwezig. De verschillende ruimtes in het Antoniushuis zoals het secretariaat, de Antoniuszaal, de vergaderruimtes enz. werden bezocht.

Pagina's

Abonneren op RSS - nieuws