Senioren Collectief Oosterhout in ‘De Vinder’

In de start van de coronatijd hield helaas onze dagbesteding voor ouderen op in De Doelen. Vanwege de kwetsbaarheid daar, was het voor ons niet mogelijk om daar te herstarten. Onze ouderen kwamen de deur bijna niet meer uit en hadden weinig tot geen sociale contacten.

Gelukkig hebben we nu 3 middagen in de week in Antoniushuis ‘De Vinder’ onze dagbesteding kunnen hervatten. Hier zijn wij ontzettend dankbaar voor, maar onze ouderen zeker nog meer! Heel fijn dat zo’n diaconaal punt voor onze ouderen klaar staat.
Een groot deel van de deelnemers vanuit De Doelen komt te voet of ter wiel naar ‘De Vinder’. Onze begeleiding haalt ze daar op, omdat het voor de ouderen aldaar onmogelijk is om zelfstandig naar ‘De Vinder’ te gaan. De groep ouderen uit De Doelen is best groot (wel coronaproof) en maakt dat onze begeleiders een aantal keer heen en weer moeten lopen, voordat iedereen er is en we kunnen starten met de activiteiten. Aan het eind van de middag is dat hetzelfde.

Wij willen vragen of er in de buurt mensen wonen die ons daarin kunnen ondersteunen. Zo verliezen we geen tijd aan al het transport en kunnen we onze ouderen een extra mooie middag bezorgen.

Wij zoeken mensen die op woensdag, donderdag en vrijdag om 13.15 uur èn/of 15.45 uur mee kunnen lopen voor het ondersteunen van deze ouderen.

Mocht u tijd hebben om deze ouderen te ondersteunen, neem dan contact op met Joke van de Wijngaard van het Senioren Collectief (06-83616584).
Heel veel dank voor uw inzet alvast!